Ved HGF generalforsamling 2024 bad vi de fremmødte grundejere om sparring vedr. bestyrelsesarbejdet. Det kom der mange gode punkter og spørgsmål ud af – og her kan I læse bestyrelsens input til alle kommentarerne.
Vi er til rådighed for uddybelse af punkterne – skriv blot en mail til os!
Ang. rodskud på fællesarealerne:
Bestyrelsen har en strategi for at holde rodskud nede på fællesarealerne. Særlig fra poppel, pil og birk, fordi disse arter er særlig hurtigt voksende.
Strategien vil også fremgå af vedligeholdelsesplanen for fællesarealerne, som fremlægges til næste generalforsamling.
Ang. højde på hæk og hegn i skel:
Bestyrelsen opretholder og påpeger kun de af Frederikssund Kommune fastsatte regler – som ligger andetsteds på hjemmesiden – ud mod vejene, dvs for hæk/hegn og græsrabatter. Men vi bliver ofte kontaktet ang. indbyrdes uenigheder grundejerne imellem ang. hæk og hegn mellem grundende. Dette går vi ikke ind i, men der findes et hegnssyn i kommunen, som man kan henvende sig til omkring tvivster.
Ang. nabo aktiviteter/loppemarked/arbejdsdage/nabohjælp:
Bestyrelsen hilser det velkommen, og mener at det må ske på frivillig basis og organiseres naboer i mellem. Da HGF dækker over 1100 parceller, har bestyrelsen ikke i indsigt i hvor og hvem, der evt. kunne gå sammen herom. Loppemarkeder på privat grund blander bestyrelsen sig ikke i, men hvis noget ønskes organiseret på fællesarealerne, kræver dette bestyrelsens godkendelse. Dette har også noget med ansvar/forsikringer mv. at gøre.
Ang. godt naboskab:
Det er bestyrelsens opfattelse, at vores postkort om naboskab med punkter til samarbejde er blevet godt modtaget og uddelt hos/til flere grundejere. Flere kan fås ved henvendelse til formanden. Også hundemærkaterne om hundeposer til skraldespande er flittigt blevet afhentet og ses påklæbet mange skraldespande nu. Bestyrelsen har også pr. dags dato personligt uddelt over 70 velkomstmapper til nye grundejere, og er blevet positivt modtaget.
Ang. nye ejere/pris/ejerskifte:
Det er ikke muligt – ej heller ønsker bestyrelsen dette – ifølge GDPR reglerne om privatlivets sikkerhed, at offentliggøre disse oplysninger på hjemmesiden. Ved problemer med væltede træer/hændelse i naboejendommen, eller andet lignende kan der rettes henvendelse til bestyrelsen, der så selv kontakter pågældende grundejer.
Ang. regler for beplantning/skrald/biler:
Det er grundejernes ansvar at holde græsrabatterne fri for beplantning og langvaring parkering. Der må intet placeres på rabattere – heller ikke stålpinde med afspærringstape, for at forhindre parkering, eller skærme nysået græs. Rabatterne skal være farbare for gående altid.
Ang. udgivelse af nyhedsbrev:
Bestyrelsen lægger løbende nyheder og orientering om aktiviteter/tiltag på både hjemmesiden og på vores facebook gruppe. Alle kan gå på hjemmesiden og alle kan melde sig ind i facebook gruppen. Vedr. tovejskommunikation er alle grundejere velkomne til at maile til bestyrelsen, enten formanden eller den samlede bestyrelse – eller til et konkret udvalg, som er angivet på hjemmesiden. Vi er ofte i kontakt med grundejere om stort og småt – og alle får svar, men selvfølgelig kan det tage lidt tid. Bestyrelsen har rigtig god erfaring med, at en kontakt i god tid afhjælper problemer på sigt.
Ang. etablering af legeplads:
Dette emne er tidligere behandlet efter et generalforsamlingsforslag og er ikke muligt at placere, medmindre det er på privat grund. Der er mange grunde hertil: regler om fællesarealerne/beplantning/kystsikring/forsikring og vedligehold.
Ang. fælles råd, tips og tricks/oversvømmelse:
Her synes vi fokus er på oversvømmelser; det kan være lokalt på de enkelte matrikler eller i et større perspektiv i forhold til kystsikring. Her kunne orienteringer fra kommunen, vejr- og andre varsler være relevante at lægge på facebook. Det vil vi gøre, så vidt vi i bestyrelsen er orienterede herom.
Ang. fælles maskiner i foreningen:
Idéen er god, vi har blot ikke plads og mulighed for at have en maskinpark i grundejerforeningen. Der er også spørgsmålene om forsikring og ansvar. Men vi hilser velkomment at grundejere kan gå sammen lokalt om at købe/lease/dele maskiner, og have dem stående hos grundejere der har plads – samt herunder hjælpe ’naboer’ i nærområdet, der måske ikke er i stand til at varetage retmæssig beskæring og græsslåning i rabatterne.